Evropska listina o regionalnih in manjšinskih jezikih

Lingvistični krožek Filozofske fakultete v Ljubljani vabi na 1198. sestanek, ki bo v ponedeljek, 5. oktobra 2020, ob 18.00 uri (pred. 325). Na temo Evropska listina o regionalnih in manjšinskih jezikih bo predavala doc. dr. Nataša Gliha Komac, znanstvena sodelavka na Inštitutu Frana Ramovša za slovenski jezik ZRC SAZU.

Kratek povzetek vsebine:

Evropska listina o regionalnih in manjšinskih jezikih (ELRMJ) kot eden pomembnih dokumentov Sveta Evrope zavezuje države podpisnice k zaščiti t. i. regionalnih in manjšinskih jezikov. Na ponedeljkovem predavanju bo ob dokumentu in zavezah Republike Slovenije predstavljeno tudi delovanje Odbora strokovnjakov za ELRMJ in izpostavljena nekatera aktualna vprašanja.

Opozorilo:

Glede na Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 vas vljudno prosimo, da v predavalnici zagotovite 1,5 metra varnostne razdalje ter obvezno nosite masko v fakultetni stavbi in med predavanjem. Sestanek bo (kakor doslej) v predavalnici 325, v kateri je trenutno dovoljeno število mest 22.

 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan