Oddelek za klasično filologijo

Keria – Studia Latina et Graeca

Satovje

Revijo Keria (v grščini ‘satovje’) je leta 1999 ustanovilo Društvo za antične in humanistične študije Slovenije. Kot osrednja slovenska revija za vsa področja grških in latinskih študijev si prizadeva za dialog med znanostjo, šolo in širšim področjem kulture. Izhaja dvakrat letno, objavlja pa izvirne razprave, prevode, didaktične prispevke, eseje, ocene knjig in druge relevantne prispevke na temo klasične antike in njene recepcije, latinskega in bizantinskega srednjega veka, latinskega humanizma ter sodobnega grškega jezika in kulture.

Navodila za citiranje so na voljo na oddelčni spletni strani. Če si pri pisanju pomagate z namizno verzijo bibliografskega orodja EndNote, lahko slogovno datoteko za citiranje v slovenščini dobite tule. Če uporabljate spletno inačico programa, je slog naložen že v sistemu; za vse, ki se prvič prijavijo z računalnika na FF ali v NUK, je dostop prost; za pisanje v slovenščini nato v meniju Format/Bibliography/Select Favorites izberete slog Keria – studia Latina et Graeca.

Letna naročnina na revijo, ki izhaja na šest mesecev, znaša 18 €. Študentska naročnina znaša 10 €; če jo želite uveljaviti, pošljite fotografijo veljavnega potrdila o vpisu na naslov knjigarna@ff.uni-lj.si ali se v knjigarni Filozofske fakultete oglasite osebno.

Celoten arhiv revije je na voljo na spletni strani Znanstvene založbe Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Po celotnem besedilu posameznih člankov lahko iščete na spletni strani Digitalne knjižnice Slovenije.

Sodelavke in sodelavci oddelka