Pogoj PCT od 8. 11. 2021

Obveščamo vas, da Vlada RS 6. 11. 2021 sprejela nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Skladno z odlokom je za vstop na fakulteto in za udeležbo v študijskem procesu potrebno še naprej izpolnjevati pogoj PCT. Študentke in študenti, ki pogoja PCT ne izpolnjujete, se morate po novem 3-krat tedensko testirati s HAG testi za samotestiranje v prostorih fakultete.

Samotestiranje še naprej poteka v študentskem prostoru R1B (Aškerčeva, vhod z Rimske). Samotestiranje je mogoče tudi na Zavetiški, in sicer ob vstopu v prostore fakultete. Tisti, ki bivate v študentskih domovih, lahko samotestiranje opravite tudi tam. Skladno s spremembo vam po novem pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih dobite v lekarni.

Tisti, ki pogoja PCT ne izpolnjujete, morate skladno z odlokom voditi evidenco samotestiranj na evidenčnem listu, s katerim dokazujete izpolnjevanje pogojev za udeleževanje v študijskem procesu in za bivanje v študentskih domovih. Evidenčni list je nov in je na voljo na obeh lokacijah samotestiranja. Evidenčni list je veljaven, če je potrjen s strani nadzorne osebe za samotestiranje.

Vse študentke in študente vljudno prosimo, da še naprej dosledno upoštevate predpisane ukrepe za preprečevanje širjenja okužb, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

*  *  *

Pogoj PCT

Skladno z veljavnimi odloki lahko vstopajo v prostore Filozofske fakultete UL le osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT (pogoj velja za osebe, starejše od 12 let).

Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 se izkaže:

  • z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od 180 dni.

Pogoj cepljenosti

Cepljenost se izkaže z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s QR kodo (potrdila iz tretjih držav so veljavna, če so opremljena s QR kodo, ki vsebuje vsaj enake podatke kot potrdilo EU in jih je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku).

Osebe, ki so cepljene, izpolnjujejo pogoj, če so prejele:

  • drugi odmerek cepiv Comirnaty (Biontech/Pfizer), Spikevax (Moderna), Sputnik V (Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology), CoronaVac (Sinovac Biotech), COVID-19 Vaccine (Sinopharm), Vaxzevria (AstraZeneca) in Covishield (Serum Institute of India / AstraZeneca) ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv;
  • odmerek cepiva Janssen (Johnson in Johnson / Janssen-Cilag).

Za tiste, ki lahko izkažejo prebolelost in so se v obdobju do 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov cepili z enim od zgornjih cepiv, zadostuje že en odmerek. Status cepljenega se pridobi od dneva prejema cepiva.

Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujejo tisti, ki so opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG), če so opravljeni v državah članicah EU, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Bosni in Hercegovini, Izraelu, Turčiji, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Republiki Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike(če so opravljeni v drugih državah, so ustrezni, če vsebujejo vsaj enak nabor podatkov in če so opremljeni s QR kodo, ki omogoča preverjanje verodostojnosti, veljavnosti in celovitosti). Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

Študentke in študenti, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, se morajo 3-krat tedensko samotestirati na virus SARS-CoV-2.

Zaposleni, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, se morajo vsakih 48 ur oziroma 3-krat tedensko pred pričetkom dela samotestirati na virus SARS-CoV-2.

Testiranje s HAG testi je ponovno financirano iz proračuna RS, in sicer pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti, ki zdravstveno dejavnost opravljajo v mreži javne zdravstvene službe.

Obvestila

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Poziv za prijavo najboljših diplomskih in magistrskih del

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Informativni dan Oddelka EIKA - 2. stopnja

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Informativni dan za 2. in 3. stopnjo

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Knjiga naj (raz)miga – 12. namig

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Razpis za asistenta

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica Oddelka za zgodovino, sreda, 24. 5. 2022

Oddelek za zgodovino

Obvestilo - knjižnica

Oddelek za slavistiko

Razpis za študentske nagrade Filozofske fakultete in Prešernove nagrade študentom Univerze v Ljubljani za študijsko leto 2021/2022

Oddelek za prevajalstvo

Uradne ure tajništva Odd. za prev. (23. 5. – 26. 5. 2022)

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica za primerjalno književnost in literarno teorijo v petek, 20. 5. 2022, zaprta