Dobro počutje na delovnem mestu: psihološki pogledi, raziskave in priporočila
Oddelek za psihologijo
Knjiga se ukvarja s psihološkimi vidiki uživanja hrane oziroma dejavnikov, ki vplivajo na zdravo prehranjevanje, zavračanje ali priljubljenost posameznih jedi. Izhaja iz mednarodnega raziskovalnega projekta PESCA, namenjenega raziskovanju spodbujanja uživanja zdravih jedi, v katerega so bili poleg raziskovalcev z univerz vključeni tudi proizvajalci zdrave hrane in šole. Poudarek raziskave je bil na izboljšanju zavedanja organoleptičnih lastnosti jedil, zvišanju občutljivosti pri njihovem uživanju, ozaveščanju pripisovanja pomena hrani ter drugih vidikov prehranjevanja in motiviranju za uporabo zdrave hrane. Po eni strani stani prinaša knjiga spoznanja o hrani, njenih značilnostih in pomenu, tudi zgodovinskem razvoju prehranjevanja , po drugi pa o našem odnosu do nje in dejavnikih, ki nanj vplivajo. Bralec se bo srečal z izbirčnostjo, prehrambno neofobijo in drugimi s prehranjevanjem povezanimi pojavi. Delo je tudi priročnik, ki na osnovi znanstvenih spoznanj omogoča njihovo praktično uporabo pri prehranjevanju otrok. V tem smislu predstavlja pomemben znanstveni in strokovni prispevek tako k psihologiji kot k znanosti o prehranjevanju. (iz recenzije prof. dr. Marka Poliča)
Leto izida: 2015
Št. strani: 249
Tip vezave: Mehka vezava
ISBN: 9789612377335
Zbirka: Razprave FF
publikacij
avtorjev in avtoric
© Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Vse pravice pridržane.
Dostopnost Piškotki Oblikovanje in razvoj: ENKI